De fleste parforhold indledes med de bedste intentioner. Men som tiden går forandres begge parter og derfor også parforholdet. Der kan opstå akutte kriser i forbindelse med f.eks. utroskab eller, det kan være en gradvis proces, hvor I langsomt glider fra hinanden og begynder at lave forskellige uhensigtsmæssige ”spil” med hinanden. Måske skal der altid være en vinder og taber i jeres dialog.

Det er oftest disse spil, der forstyrrer eller ødelægger samværet. De fleste mennesker ved det i virkeligheden godt, fordi det ikke ”føles” rart, når vi spiller disse spil. Med parterapeutens hjælp, bliver I mere bevidste om jeres kommunikation og bliver dermed bedre istand til at udtrykke egne og høre den andens behov. Det er en basal forudsætning for at kunne lave om på de forviklinger, der foregår i parforholdet.

En fælles indsats møntet på at udvikle samspillet mellem jer kan medvirke til at afværge skilsmissen. Ofte har vi mennesker nogle grundmønstre, så selvom vi bliver skilt, så flytter ”nissen” ofte med og trives i bedste velgående i eventuelle nye forhold.

Er løsningen skilsmisse, kan parterapien gøre det til en mere bevidst beslutning, hvor parterne kommer klogere ud af parforholdet og kan kommunikere ordentligt til gavn for eventuelle børn, jer selv og kommende partnere.